Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Roadtrip: Οδηγος επιβιωσης για ζευγαρια (και οχι μονο)!

                   Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΟΑΔΤΡΙΠ
Τώρα που ανοίγει ο καιρός τα roadtrip είναι μία ευχάριστη ιδέα για να αποδράσεις και να ανακαλύψεις τις ομορφιές της Ελλάδας και όχι μόνο. Μπες λοιπόν στο αμάξι μαζί με την υπόλοιπη παρέα, ή τη σχέση σου και πάρε τους δρόμος. Για καλό πάντα. Όλα φαίνονται απλά και όμορφα, αλλά όταν είσαι πολύ ώρα μέσα σε ένα τόσο μικρό χώρο, που μάλιστα είναι εν κινήσει και ο ένα πεινάει, ο άλλος κατουριέται και ο οδηγός έχει χαθεί θα αρχίσουν οι δεύτερες σκέψεις. Με λίγη καλή πίστη και οργάνωση όμως θα επιβιώσεις (και οι υπόλοιποι πιστεύουμε).
http://yabatravellers.com/el/roadtrip-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82/

Πριν ξεκινήσει το ταξίδι έλεγξε το αμάξι

«Μα καλά, δεν είδες εκείνο το κόκκινο λαμπάκι που άναβε τόση ώρα;». Δεν το είδες (ή καλύτερα το αγνόησες) και τώρα περιμένεις την οδική βοήθεια μέσα στην νύχτα σε ένα χωριό που δεν το ξέρει ούτε η μάνα του, με παρέα την γκρίνια του συνταξιδιώτη σου.Well done. Ήθελες και roadtrip (είπε η φωνούλα δίπλα σου).Κάνε ένα μικρό έλεγχο για τα βασικά και βάλε βενζίνη. Δεν θες να κάνεις τάματα στον Αγ. Φανούριο για να εμφανιστεί βενζινάδικο όταν πλέον θα είναι αργά.

Σνακ, ή κοινώς θυμάσαι την μαμά σου με τα κεφτεδάκια;

Αυτές τις γλυκές μανούλες με τα ταπεράκια που τόσο σνομπάραμε μικροί και τώρα ανακαλούμε σε κάθε πείνα…Εντάξει δεν χρειάζεται να φτιάξεις κεφτεδάκια αλλά μερικά σνακ θα σώσουν το ζεύγος, την φαμίλια, ή ολόκληρη τη συμμορία από κύματα γκρίνιας. Άλλωστε νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, που να οδηγήσει κιόλας. Στην δική μας περίπτωση τα σνακ λειτουργούν και σαν διεγερτικά για να μην κοιμάται ο συνοδηγός. Όπως και να το κάνουμε αν μασουλάς κάτι δεν θα κοιμηθείς. Ιδανικά σνακ για roadtrip είναι τα φρούτα, τοστ, μπάρες, ή homemade pop-corn για να μην σου κοπεί η όρεξη. Μεγάλο sos το νερό! Πάρε νερό.

Η μάχη του χάρτη, ή μιας και έχουμε 2017, η μάχη του GPS.

Roads full of surprises
Roads full of surprises
Πόσες μα πόσες διαφωνίες έχουν καταγραφεί πάνω στα σταυροδρόμια της επαρχιακής Ελλάδας όταν η κουκλίτσα του GPS λέει «now turn left» και η πινακίδα μπροστά σου δείχνει δεξιά; Όσο ουάου και να είναι το GPS σου, όσο σωστό λαγωνικό να είσαι εσύ, θα πρέπει να συμφιλιωθείς με το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα πάρεις μία λάθος στροφή. Πριν τα βάλεις με τον συνοδηγό, που έχει ύποπτα ένοχο βλέμμα τύπου «έκανα πατάτα», πάρε μία βαθιά ανάσα. Το ζήτημα με τα roadtrip είναι να δεις και να απολαύσεις την διαδρομή. Θα το βρεις εν τέλει το δρόμο. Κάθε «λάθος» στροφή δεν ξέρεις σε τι ομορφιά θα σε οδηγήσει! Σωστά?

Φανέρωσε τον Dj που κρύβεις μέσα σου.

Η μουσική ομορφαίνει τη ζωή μας και κάνει όλα τα roadtrip πιο ευχάριστα. Ωστόσο, για να μην πιαστεί το χέρι σου από το συνεχές άλλαγμα σταθμών, ή για να μην καταλήξεις να ακούς «μπες μες στο καμπριολέ πάμε για κανά καφέ» ετοίμασε ένα CD, ή Usb. Εμείς δυστυχώς πάντα ξεχνάμε αυτό το κομμάτι και καταλήγουμε να ψάχνουμε απεγνωσμένα έστω ένα σταθμό που να παίζει πάνω στα βουνά.

Ψάχνοντας τον κρυφό θάμνο γιατί ξέχασα να πάω τουαλέτα.

Όταν ήμασταν παιδάκια, όντας ανυπόμονα και με ελάχιστη αυτοσυγκράτηση το να κάνουμε πιπί στην εξοχή ήταν σχεδόν απαραίτητο. Τώρα που μεγαλώσαμε όλοι (στα χρόνια μόνο) προτιμάμε λίγο πιο ελεγχόμενους χώρους για την προσωπική μας ανάγκη. Επειδή σε ένα roadtrip οι στάσεις είναι απαραίτητες για να ξεπιαστούν τα ποδαράκια και όχι μόνο, καλό είναι να τις εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Σταματήσατε σε ένα χωριό για καφέ; Ωραία, πήγαινε και μία τουαλέτα. Απλά πράγματα. Τώρα στην ανάγκη δε λέω, ο θάμνος κάνει υπέροχη δουλειά. Σκέψου όμως να είσαι στην εθνική οδό… Ας μην δοκιμάσεις της αντοχές ούτε τις δικές σου, ούτε του διπλανού σου!
Share with your friends!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου