Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Το Lonely Planet μας προτείνει τους 10 καλύτερους προορισμούς για το 2017

                                                     Ιδιαίτερα ταξίδια για το 2017


Το Lonely Planet μας προτείνει τους 10 καλύτερους προορισμούς για το 2017. Είναι  χώρες που έχουν έναν ιδιαίτερο λόγο να μας προκαλέσουν να τις επισκεφθούμε το συγκεκριμένο έτος και να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία σε κάθε μια από αυτές.


1. Καναδάς

Με τις δυναμικές του πόλεις, τον δραστήριο ηγέτη του, Justin Trudeau, τους δείκτες ευημερίας, τη φήμη του για ευγένεια, φύση και ανθρώπινη καθημερινότητα, ο Καναδάς, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, υποδέχεται την 150η επέτειο ανεξαρτησίας του μέσα στο 2017, προσφέροντας εγκαρδιότητα στους επισκέπτες του. Με το αδύναμο καναδικό δολάριο να ρίχνει τις τιμές, μάλιστα, τα πράγματα θα είναι «βατά» και σε κόστος για τους τουρίστες.


2. Κολομβία

Δεκαετίες εμφυλίου και εγκλήματα βίας είχαν καταστήσει την Κολομβία για πολλά χρόνια προορισμό για τους πιο σκληροπυρηνικούς. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και παρ’ όλο που εκεί δεν θα βρείτε θαύματα του κόσμου, σας περιμένει μια μίξη έντονης κουλτούρας, φύσης και φιλοξενίας. Το διαμάντι αυτό της Νότιας Αμερικής περιμένει, μάλιστα, επίσκεψη από τον Πάπα το 2017, ο οποίος μόλις καταφτάσει εκεί θα σηματοδοτήσει την πρώτη επίσκεψη Πάπα τα τελευταία 30 χρόνια.


3. Φινλανδία
Με τη Σουηδία και τη Ρωσία να μάχονται γι’ αυτή για 800 χρόνια, η Φινλανδία κέρδισε επιτέλους την ανεξαρτησία της το 1917. Οι Φιλανδοί θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας φέτος με γούστο, με event σε κάθε περιοχή της χώρας. Αν την επισκεφτείτε, να περιμένετε τα πάντα, από υπαίθριες συναυλίες και κοινοτικές μαγειρικές εμπειρίες, μέχρι απογεύματα σάουνας και ταξιδιωτικές εκθέσεις. Υπάρχει, επίσης πλέον και νέο εθνικό πάρκο στη Hossa, με πευκοδάση και ποτάμια, ενώ η χώρα φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκανδιναβικού Σκι μέσα στο 2017, οπότε δεν υπάρχει καλύτερη χρονιά για να την ανακαλύψετε.



4. Δομινίκα

Οι ντόπιοι αστειεύονται ότι αν ο Χριστόφορος Κολόμβος αναστηνόταν και επέστρεφε στην Καραϊβική, η Δομινίκα θα ήταν το μόνο νησί που θα αναγνώριζε. Αυτό το μέρος είναι ένας μικρός παράδεισος και για δεκαετίες η απουσία των λαμπερών λευκών παραλιών, βοήθησε να διατηρήσει ο κόλπος την ανάπτυξη του, που έχει σαρώσει σε άλλα μέρη της Καραϊβικής. Σε αυτό το απομονωμένο και παρθένο νησί μπορεί κανείς να εξερευνήσει τα τροπικά δάση, περίπου 40 σημεία κατάδυσης, να ακολουθήσει τα ατελείωτα μονοπάτια κάνοντας πεζοπορία και να απολαύσει την απόλυτη χαλάρωση που προσφέρει ένα τέτοιο μέρος. Όλα αυτά βέβαια μέσα στο 2017, αφού η Δομινίκα θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα εποχή του τουρισμού και μέσα στο 2018 θα δεχθεί τα πρώτα τουριστικά θέρετρα μεγάλης αλυσίδας.


5. Νεπάλ
Ακόμη και οι φυσικές καταστροφές, δεν μπορούν να κρατήσουν το Νεπάλ μακριά από τους τουρίστες για πολύ. Οι σεισμοί του 2015 προκάλεσαν πολλές ανησυχίες από την πλευρά ενός ταξιδιώτη σχετικά με το τι έχει απομείνει, με σημαντικούς ναούς να έχουν καταρρεύσει, ενώ άλλους να καταφέρνουν να γλιτώσουν τη ζημιά –μαζί με τα περισσότερα μονοπάτια για trekking της χώρας. Το Νεπάλ έχει τις δυνατότητες που χρειάζεται για να επιδιορθώσει τις ζημιές, αλλά χρειάζεται εισόδημα κι αν το επισκεφτεί περισσότερος κόσμος φέτος, θα στηρίξει την τοπική κουλτούρα, τους ανθρώπους και θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών.


6. Βερμούδες

Το βρετανικό έδαφος των Βερμούδων συχνά συγχέεται με νησί της Καραϊβικής, και εκείνοι που γνωρίζουν, δεν διορθώνουν την παρεξήγηση, προκειμένου να διατηρήσουν μια θέση για τον εαυτό τους λίγο περισσότερο. Μόλις 1.050 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας, οι Βερμούδες είναι μέρος προσβάσιμο από τις περισσότερες μεγάλες πόλεις της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ σε περίπου δύο ώρες. Τον Ιούνιο του 2017, οι Βερμούδες θα φιλοξενήσει το Κύπελλο της Αμερικής, όπου οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Με εύκρατα κλίματα και ευνοϊκούς ανέμους στις Βερμούδες είναι  η ιδανική τοποθεσία για αυτό τον ιστορικό ιστιοπλοϊκό αγώνα και για το επόμενο ταξίδι σας.


7. Μογγολία
Το 2017 στη Μογγολία ανοίγει η αυλαία ενός ολοκαίνουριου αεροδρομίου. Μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση που συμβολίζει τον ταχύ εκσυγχρονισμό της χώρας, στο Ουλάν Μπατόρ το οποίο έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην οικονομική της άνθηση. Επίσης ολοκληρώνεται μέσα στη χρονιά και ένα σύγχρονο συγκρότημα προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο διαθέτει ξενοδοχείο 290 δωματίων, IMAX σινεμά και ένα Hard Rock cafe.



8. Ομάν

Το σουλτανάτο του Ομάν αποτελεί άσσο στο μανίκι της Αραβίας τελευταία, ενώ πλέον με περισσότερες πτήσεις από ποτέ και πολυτελή ξενοδοχεία να ανοίγουν συνεχώς, το σουλτανάτο μοιάζει έτοιμο να μπει στο «παιχνίδι». Εκεί βρίσκονται βραβευμένα ξενοδοχεία, όπως το Six Senses στη χερσόνησο Musandam και το Alila στα βουνά Hajar, ενώ αναμένεται να ανοίξουν σύντομα κι άλλα πολυτελή συγκροτήματα. Η «έκρηξη» της κατασκευής δεν σταματά εκεί, με το φουτουριστικό θεματικό πάρκο Majarat Oman αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων να κάνει το… ντεμπούτο του μέσα στο 2017.


9. Μιανμάρ

Η αλλαγή υπήρξε μετά από πολύ καιρό στο έθνος γνωστό και ως Βιρμανία. Με την εκλογή μιας μη στρατιωτικής κυβέρνησης. κανείς δεν προσποιείται ότι τα προβλήματα της Μιανμάρ έχουν λυθεί, αλλά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ως λιγότερο μυστικοπαθής πλέον χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, είναι έτοιμη να υποδεχθεί ταξιδιώτες. Μια επίσκεψη στη χώρα αυτή είναι πρόκληση αλλά η ανταμοιβή είναι ένα παράθυρο στην προς εξαφάνιση άγρια ομορφιά της Ασίας και αξίζει τον κόπο, καθώς η ζωή κινείται προς το διαχρονικό ρυθμό και την εξέλιξη.


10. Αιθιοπία
Με το δικό της ημερολόγιο (πού αλλού θα βρείτε… 13 μήνες λιακάδας), γλώσσα, κουζίνα, εκκλησίας και καφέ, η Αιθιοπία αποτελεί μια πολύ εξωτική χώρα. Εκεί, μπορείτε να κάνετε trekking στο βουνά Simien για να ζήσετε από κοντά την άγρια ζωή όπως πουθενά αλλού στον πλανήτη, να σκαρφαλώσετε σε μια εκκλησία σκαλισμένη μέσα στο λόφο στο Tigray ή να περάσετε από τα ήρεμα νερά της λίμνης Tana για να επισκεφτείτε ένα αρχαίο μοναστήρι και να μείνετε έκθαμβοι από την ομορφιά του τοπίου. Το 2017, νέες αεροπορικές γραμμές θα κάνουν τη χώρα πιο προσβάσιμη από ποτέ, γι’ αυτό βάλτε τη στα σχέδιά σας.


Traveler Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου