Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΤΑ 7 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ROAD TRIP ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Έχεις οδηγήσει ποτέ  αυτοκίνητο σε μια ξένη χώρα;  Έχεις νιώσει την αίσθηση της ελευθερίας που σου προσφέρει;  Την χαρά της ανακάλυψης για ένα μέρος που βρήκες τυχαία στο δρόμο σου; Στη Ζανζιβάρη της Αφρικής ανακαλύψαμε  με το  αυτοκίνητο τυχαία μια ονειρική  παραλία. Την ονομάσαμε ο παράδεισος της Ζανζιβάρης . Στην ορεινή Ναυπακτία σταματήσαμε στην άκρη του δρόμου περπατήσαμε σε ένα δύσβατο δασάκι και βρεθήκαμε μπροστά σε ένα μαγευτικό καταρράκτη. Αυτές οι αναμνήσεις από τα Road Trip έχουν ριζωθεί βαθιά στο μυαλό μας. Υπάρχουν τόσες συναρπαστικές διαδρομές εκεί έξω που σε περιμένουν να δημιουργήσεις τις δικές σου εμπειρίες!http://yabatravellers.com/el/%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-road-trip-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF/
Πάμε να δούμε λοιπόν τα 7 ομορφοτερα Road Trip στον κοσμο

Ticlio Pass, στο Περού.


via Voyages Booth
Είναι ένας από τους υψηλότερους ασφαλτοστρωμένους δρόμους στον κόσμο. Αυτό το συναρπαστικό Road trip σε σκαρφαλώνει στα 4,900 μέτρα πάνω απ τη θάλασσα. Ο ενθουσιασμός του υψόμετρου, τα φαράγγια ανάμεσα σε πανύψηλα βουνά, τα λάμα που αναπηδούν  στο πέρασμα τους είναι κάποιοι από τους  λόγους  που το έβαλαν στη λίστα μας με τα 7 ομορφοτερα Road Trip στον κοσμο. Θα συναντήσεις επίσης έναν από τους υψηλότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει μια κοινότητα ορυχείων στην κορυφή των Άνδεων.
Απόσταση 140 km
Διάρκεια 4 ώρες

 The golden circle, στον Καναδά.

Ο χρυσός κύκλος αρχίζει και τελειώνει στην πόλη Whitehorse. Αναρωτιέσαι  γιατί να πάω εκεί; Γιατί η διαδρομή αυτή είναι θεματική. Ο ταξιδιώτης θα περάσεις μέσα από  καταπράσινα δάση και θα βρεθείς στον ειρηνικό ωκεανό. Θα  διασχίσεις πόλεις με ferry, θα «παγώσεις» στην κάτασπρη Αλάσκα και θα  περιηγηθείς μέσα από γραφικές πόλεις.
Απόσταση : 650 km
Χρόνος : 6-10 μέρες

Salar de Uyuni, στη Βολιβία.


via peruagency.com
Με μια λέξη; Άσπρο! Με μια πρόταση; Η απόλυτα επίπεδη λευκή έκταση της μεγαλύτερης λίμνης αλατιού στον κόσμο. Αν πετύχεις  μέρα μετά από βροχή θα δεις τα επίπεδα του αλατιού να μετατρέπονται σε έναν τεράστιο καθρέπτη.  Τη νύχτα νομίζεις ότι είσαι σε παγωμένο τοπίο. Είναι λοιπόν δικαίως μέσα στα 7 ομορφοτερα Road Trip στον κοσμο.
Απόσταση : 4.050 τετραγωνικά μέτρα

Route 66, στην Αμερική.


via time.com
Ένα όνειρο ζωής από την αρχή μέχρι το τέλος. Από το Σικάγο μέχρι το Λος Άντζελες. Ο ιστορικός αυτός δρόμος ονομάζεται επίσης Will Rogers Highway και διασχίζει πάνω από 10 μεγάλες πολιτείες της Αμερικής. Τραγούδια και ταινίες εξυμνούν τον δρόμο προς το αμερικάνικο όνειρο.
Απόσταση : 3.940 km
Χρόνος : 13-15 μέρες

NC 500, στην Σκωτία.


via Daily Mail
Η αίσθηση της ελευθερίας όπως στην ταινία Braveheart είναι αυτό ακριβώς που θα νιώσεις στη βόρεια ακτή 500 μιλίων της Σκωτίας. Διασχίζοντας τους δρόμους των Highlands θα δεις μερικά από τα ωραιότερα άγρια παραθαλάσσια τοπία, ποτάμια, δάση και λίμνες. Ένα οδοιπορικό – ταξίδι ζωής που αναμφισβήτητα αξίζει μία θέση στην λίστα με τα 7 ομορφοτερα Road Trip στον κοσμο.

Yucatan, στο Μεξικό.

Έχοντας ζήσει την συγκεκριμένη εμπειρία, μπορεί να είμαστε θετικά προκατειλημμένοι αλλά  πίστεψε μας έχουμε τους λόγους μας. Ένα Road Trip στο Μεξικό δεν μπορεί παρά να είναι μία αξιομνημόνευτη περιπέτεια. Το Yucatan ενδείκνυται ιδίως για όσους επισκέπτονται πρώτη φορά την χώρα, μιας και είναι από της πιο ασφαλής περιοχές. Στο διάβα σου θα δεις πολύ πράσινο και θα περάσεις μέσα από μικρά παραδοσιακά χωριά.

Amalfi coast, Ιταλία


via TripSavvy
Μία απόλυτα ρομαντική διαδρομή που συγκαταλέγεται στα ομορφοτερα Road Trip στον κοσμο! Ποιος δεν έχει δει φωτογραφίες από τα γραφικά χωριά που κρέμονται από τους βράχους και «χαζεύουν» την Τυρρηνική θάλασσα; Μπορείς να προσγειωθείς στην Νάπολη και από εκεί να οδηγήσεις μέχρι τα όμορφα χωριά της Αμάλφι, όπως το διάσημο Positano, το Minori, το Ravello και βεβαίως το ομώνυμο χωριό Amalfi.
Απόσταση : 70-90 km
Εσύ ποια διαδρομή θα έκανες;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου